+

Kedves Utasunk!

A jelenlegi koronavírus helyzet illetve az érvényben lévő rendeletek ismeretében kirándulásainkat felfüggesztettük. Márciusi és április programjaink mindegyikét átütemeztük. Májusi és az azt követő programokról érdeklődj emailben: foglalas@utazzbusszal.hu email címen. Igyekszünk mielőbb válaszolni minden megkeresésre.

Addig is Mindenki vigyázzon, amennyire csak tud magára és környezetére és reméljük, hamar túljutunk együtt a jelenlegi nehézségeken és a korlátozások megszüntetése után újra mosolyogva indulhatunk élményszerző kirándulásokra, együtt.

Üdv. Gabriella és a BusTours Utazási Iroda csapata

Mit keressek?
Hol keressek?
Paraméterek
Ár szűkítés

Csillagok, bolygók - univerzum utazás busszal - Bakonybél 2020.05.16.

Csillagok, bolygók - univerzum utazás busszal - Bakonybél 2020.05.16.
 • Csillagok, bolygók - univerzum utazás busszal - Bakonybél 2020.05.16.
 • Csillagok, bolygók - univerzum utazás busszal - Bakonybél 2020.05.16.
 • Csillagok, bolygók - univerzum utazás busszal - Bakonybél 2020.05.16.
 • Csillagok, bolygók - univerzum utazás busszal - Bakonybél 2020.05.16.
 • Csillagok, bolygók - univerzum utazás busszal - Bakonybél 2020.05.16.
 • Csillagok, bolygók - univerzum utazás busszal - Bakonybél 2020.05.16.
 • Csillagok, bolygók - univerzum utazás busszal - Bakonybél 2020.05.16.
 • Csillagok, bolygók - univerzum utazás busszal - Bakonybél 2020.05.16.
 • Csillagok, bolygók - univerzum utazás busszal - Bakonybél 2020.05.16.
 • Csillagok, bolygók - univerzum utazás busszal - Bakonybél 2020.05.16.
 • Csillagok, bolygók - univerzum utazás busszal - Bakonybél 2020.05.16.
 • FELNŐTT RÉSZVÉTELI DÍJ6 990 Ft
 • GYERMEK RÉSZVÉTELI DÍJ5 000 Ft
Kosárba

Termék videó

Termékleírás

Szökj el velünk a csillagok közé májusban! ÚJ IDŐPONTBAN!

Nem csalás és nem ámítás! Május 16-án szombaton egy izgalmas kirándulásra hívunk a csillagok közé, célállomásunk az Univerzum. Jogos a kérdésed, mindezt autóbusszal? A mi válaszunk pedig az, hogy IGEN! No, de lássuk csak a részleteket!

A mindennapjaink része, ősidők óta figyeli az egész emberiség, világszerte tudósok ezrei próbálják felfedezni titkát, létezésének eredetét, mégis mindig tartogat meglepetéseket, különlegességeket és új felfedezéseket. Velünk van az év minden évszakában, minden napjában és a nap minden másodpercében, és láthatóan tökéletes pontossággal működik. A Univerzum, benne bolygók, csillagok, meteor rajok, meteoritok, űrbéli jelenségek együttese fantasztikus és az ember számára sokszor felfoghatatlan környezet. Ennek a világnak a felfedezésére indulunk május 16-án.
Mi biztosan nem fogunk ezen az egy napon lustálkodni, ne tedd ezt Te sem!

A 2020-as év, szökőév. Ennek apropóján a csillagok nyomába eredünk.
Ugyan többen február 29.napját tekintik a szökőnapnak, valójában azonban nem ez a nap az igazi szökőnap.
S melyik nap az igaz szökőnap? Honnan ered a szökőév?
Megtudhatod, ha velünk tartasz hazánk legmodernebb digitális planetáriumába, Bakonybélbe!

A gyerekeket se hagyd otthon, mert ezt garantáltan élvezni fogják ők is! Izgalmas kalandokba lesz itt részetek: simogathatunk igazi égből hullott meteoritot, szó esik a magyar felfedezésű Bakonybél kisbolygóról, a planetáriumban beléphetünk a csillagok birodalmába, jó idő esetén akár napkitörést is megfigyelhetünk szabad szemmel és amint lemegy Nap és a derült égbolt is mellénk áll, akkor a csillagok mellett akár a Vénusz bolygót és a vékony holdsarló krátereit is megfigyelhetjük a kupola modern távcsöveivel.


PROGRAM

Indulás 9 órakor Budapestről. 11-12 óra között érkezünk meg Bakonybélba.

PROGRAMLEHETŐSÉGEK
- séta a bakonybéli Borostyán-kúthoz vagy a Szent-kúthoz
- séta a Szent Maurícius Monostorhoz
- látogatás a Pannon Csillagdában - a tárlat első részének megtekintése és a Csillagda körbejárása 16 óráig
- étkezési lehetőség a faluban szabad idős program keretében

BOROSTYÁN KÚT
A falutól kb. fél óra sétára van a kis kápolna és a mellette lévő kis tó, kellemes és nyugodt hangulatú hely, a tél végi Bakony hangulatába kóstolhatunk bele a rövid kiránduláson

MONOSTOR
A Monostor a falu határán belül található.Területét egyénileg is körbe lehet járni, mivel a Monostor felfedezését egy mobil applikáció is segíti. A gyerekeknek foglalkoztató füzettel készültek, aminek a segítségével játékossá teszik a Monostor felfedezését. A fejtörők után a gyerekek lekvár és szörp kóstolón is részt vehetnek. A felnőtteket sem hagyják ki a kóstolásból, nekik az Apátság borait kínálják. Akik pedig kézügyességüket tennék próbára, azoknak a könyvkötő kézműves foglalkozást ajánljuk figyelmébe!

PANNON CSILLAGDA
A Csillagdában csillagásztörténeti kiállítás vár minket, a planetáriumban a Csillagok birodalmába repít minket a vetítés, majd akik szeretnék, a 3D moziteremben csillagászattal kapcsolatos filmeket is megnézhetnek.


UTAZÁS RÉSZLETEI

Utazás: létszámnak megfelelő autóbusszal
Ellátás: önellátó - Bakonybélben előzetes egyeztetés alapján menü / kora esti vacsora igényelhető
Időtartam: 1 nap
Indulás: Budapest, Népliget – Planetárium 9:00
Fakultatív étkezési lehetőség: napközben Bakonybélben
Várható érkezés: késő esti órákban

Csatlakozási pontok:
- M1-es autópálya vonalán előre egyeztetett helyen
- M3 és M5 vonalán transzferrel
A transzfer díja: 4500 Ft /oda-vissza

RÉSZVÉTELI DÍJ:
felnőtteknek 6.990 Ft/fő
gyermekeknek 14 éves korig 5000 Ft / fő
családi jegy: 23.980 Ft / család helyett 16.990 Ft / család - 2 felnőtt + 2 gyerek részére

A részvételi díj tartalmazza:
- az utazás költségét

A részvételi díj nem tartalmazza:
- a fakultatív programok belépőit
- a napközbeni ellátást


PANNON CSILLAGDA

BELÉPŐJEGYEK:
Csillagda: 1900 Ft/fő
Családi jegy: 2 felnőtt + 2 gyerek : 5900 Ft/ család
3D mozi: 600 Ft/fő
MIT KÍNÁL A PANNON CSILLAGDA?

CSILLAGÁSZTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS
A Pannon Csillagdában 400 m² alapterületű csillagászati és űrkutatási kiállítás fogadja a látogatókat. Megismerhetjük a híres Gibeon meteoritot, antik távcsöveket, Galilei és Newton felfedezéseit, kísérleteit, a tengerészek csillagászati navigációját, az űrkutatás legnagyobb expedícióit: a Holdutazást (Apollo program), és a Mars felfedezését. Az előre bejelentkezett csoportok részére ingyenes szakvezetést biztosítanak a Pannon Csillagda szakemberei!

3D MOZI -MARS ÚTIKALAUZ STOPPOSOKNAK
25 perces 3D ismeretterjesztő film

A forgatási helyszínek között szerepelt a szicíliai Etna vulkán, a spanyolországi Rio Tinto folyó, valamint a Szahara, Földünk legősibb sivataga. E helyszínek közötti azonosság, hogy nagy mértékben hasonlítanak a Mars bolygó egyes térségeire, ezért itt folynak azok a Mars analóg kutatások, melyek segítenek megérteni a vörös planéta titkait. A film szaharai kalandozását prof. Gian Gabrielle Ori, olasz Mars-kutató vezette.

A filmben az űrkutatás két meghatározó személyisége is szerepel. Charles Duke űrhajós, az Apollo 16 Holdkomp pilótája azon kevesek egyike, aki járt a Holdon. Tőle megtuthatjuk, hogy milyen kihívásokat jelent egy idegen égitestre lépni, milyen is az a vágy, ami a felfedezés diadaláig repít, és mit kell megtanulnunk ahhoz, hogy az első ember majd a Mars vörös porába léphessen.

Pavlics Ferenc mérnök 1956-ban vándorolt ki az USA-ba, ahol páratlan karriert futott be. Ő volt az a legendás mérnök, akinek irányításával megszületett a Holdautó, az a jármű, melynek segítségével az Apollo program űrhajósai bebarangolták a Hold sivatagát. És ő volt az, aki megtervezte a Pathfinder Mars Rovert, azt a robotot, mely korszakalkotó munkát végzett a Mars felszínén. A filmben közreműködik továbbá Dr. Sik András, a hazai Mars-kutatás kiemelkedő személyisége.

A forgatott felvételeket a NASA legfrissebb űrfelvételeiből készült animációk színesítik. A 3D mozi segítségével a néző szinte megérintheti e távoli, rejtélyes világokat. A film hangjának elkészítésében olyan neves színművészek vettek részt, mint Für Anikó (pl. Sandra Bullock szinkronhangja), Csernák János (pl. Harrison Ford szinkronhangja) vagy Gesztesi Károly.

A film olyan szervezetek közreműködésével készült, mint az IbnBattuta Center – Marokkó, továbbá az Université Cadi Ayyad Marrakech és az Universita d’Annunzio – Pescara, Olaszország, továbbá a Pannon Csillagda.

rendezte: Bárány László / zene: ifj. Balogh Ferenc / 3D utómunka: Molnár Péter / prod.: Astrolab – Olive Art

TÁVCSŐPARK

A Pannon Csillagda Obszervatóriumának 5,5 méter átmérőjű távcsőkupolája alatt, egy tudományos igényű távcsőpark fogadja az érdeklődőket. A teleszkópok szerkezetének, működésének bemutatásán túl, felhőtlen időjárás esetén a Nap megfigyelésére is sor kerül, speciális H-alpha naptávcsővel.
A különleges szűrőnek köszönhetően lehetőség nyílik a napfoltok mellett akár a napkitörések megfigyelésére is megfelelő naptevékenység esetén.

PLANETÁRIUM

A Pannon Csillagdában található hazánk legmodernebb digitális planetáriuma. A 8 méter átmérőjű, félgömb alakú kupolára vetített, a HD képnél kétszer nagyobb felbontású 3D kép, az 5.1 térhatású hangrendszer felejthetetlen minőségben repítenek el minket kozmikus utazásunkra – mindezt az IMAX mozikból ismert fotelszékekben.

Csillagok birodalma (21 perc, általános iskolás kortól nyugdíjasokig, mindenkinek)
Előadás kezdése minden egész órakor.

Az új 3D planetárium show a a csillagok életútját, fejlődését és pusztulását, a különböző csillaghalmazok típusait és a galaxisunk, a Tejútrendszer világát mutatja be. A különleges animációk mellett a Bakony és a Balaton-felvidék csillagfényes tájai is feltűnnek az alkotásban.


Oázis az űrben (23 perc, általános iskolás kortól nyugdíjasokig, mindenkinek)
Csoportos bejelentkezés esetén választható, vagy film+ jegy vásárlása esetén tekinthető meg.

A 3D planetárium film a Naprendszerünket, a bolygókat, és közöttük, mint egy űrbéli oázist, Földünket mutatja be. A Denveri Természettudományi Múzeum (USA) által készített planetárium előadás magyar hangja Helyei László.

Fekete Lyukak (22 perc, végzős általános iskolás, középiskolás kortól)
Csoportos bejelentkezés esetén választható, vagy film+ jegy vásárlása esetén tekinthető meg.

3D-s planetáriumi film, mely a világegyetem sötét erőinek rejtélyét, a kozmikus „csúcsragadozókat” mutatja be. A Denveri Természettudományi Múzeum (USA) által készített planetárium előadás magyar hangja Helyei László.

ACTA GALILEI (30 perc, 12 éves kortól ajánlott)
Az esti programok részeként tekinthető meg.

A film a Pannon Csillagda, a firenzei Galilei Múzeum és a Vatikáni Csillagvizsgáló közreműködésével készült, mely a távcsöves csillagászat atyjának, Galileinek életét és felfedezéseit dolgozza fel. A felvételek eredeti helyszíneken – Firenze, Pádua, Pisa, Velence és Róma – követik végig Galilei sorsát. Korabeli dokumentumok és modern számítógépes animációk tárják fel előttünk a csillagos ég titkait, úgy ahogy egykor a nagy tudós látta – és ahogy ma ismerjük azokat. Bepillantunk az inkvizíciós per kusza hátterébe és bejárjuk a házat, ahol a rabságra ítélt, agg csillagász a szellem szabadságában élt.


FAKULTATÍV PROGRAMOK DÍJA


MONOSTOR BELÉPŐ
- felnőtt 1600 Ft/fő
- kedvezményes 1100 Ft/fő
- családi jegy: 4990 Ft/fő ( 2 felnőtt és 2-5 gyerek )

KÓSTOLÓ A MONOSTORBA
- kóstoló jegy 3 termék megkóstolására a kávézóban: 400 Ft/fő

Kóstolók vezetéssel
Lekvár és szörp termékek előadással egybekötött kóstolója (gyógynövényes mézek, csokoládék, monostori lekvárok, szörpök, teák, likőrök): 750 Ft/fő

Apátsági borok kóstolója (szerzetes vezetésével):
- 3 borból (Szent Mauríciusz Monostor boraiból): 2000 Ft/fő
- 5 borból (Szent Mauríciusz Monostor és Pannonhalmi Főapátság boraiból): 3000 Ft/fő
- 7 borból (Szent Mauríciusz Monosotor, Pannonhalmi Főapátság, és somlói borokból): 4000 Ft/fő

Könyvkötő kézműves foglalkozás (saját könyv készítése japán varrás technikával).
Díja: az alap belépőjegy + 1000 Ft/fő.
Időtartama: 90 perc

Paraméterek

INDULÁS2020.05.16. - reggel 9 órakor
ÉRKEZÉS2020.05.16 - késő esti órákban
UTAZÁS IDŐTARTAMA1 nap
CSATLAKOZÁSI PONTOKM1-es autópálya vonalán / M3 és M5 transzfer
ELLÁTÁSönellátás
RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZAutazás költségét
RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZAfakultatív programok díját
UTASBIZTOSÍTÁSköthető az irodában
ÚTIOKMÁNYOKérvényes személyi igazolvány / diákigazolvány
MINIMÁLIS LÉTSZÁM15 fő

Egyéb adatok

Szállítási idő24-48 óra

Vélemények

A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!

Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!

Kérdezzen a termékről!

Melyik a hét utolsó napja: kedd, vasárnap vagy szerda?

Kapcsolat

 • 2092 Budakeszi Fő utca 12
 • +36306189924
 • foglalas@utazzbusszal.hu

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.