+

CSOBBANÁS POREC 07-10-12. fürdőzés és kultúra a horvát tenger partján

CSOBBANÁS POREC 07-10-12. fürdőzés és kultúra a horvát tenger partján
  • CSOBBANÁS POREC 07-10-12. fürdőzés és kultúra a horvát tenger partján
  • CSOBBANÁS POREC 07-10-12. fürdőzés és kultúra a horvát tenger partján
  • CSOBBANÁS POREC 07-10-12. fürdőzés és kultúra a horvát tenger partján
  • CSOBBANÁS POREC 07-10-12. fürdőzés és kultúra a horvát tenger partján
  • CSOBBANÁS POREC 07-10-12. fürdőzés és kultúra a horvát tenger partján
  • 2020.08.21-23. FELNŐTT ÁR15 900 Ft
  • 2020.08.21-23 GYERMEK ÁR14 490 Ft
+ 300 élménypont
Kosárba

Termékleírás

IDŐPONT: 2020.07.10-12. >>> Aki szereti a tengert, annak minden tengerpart gyönyörű, minden perc öröm, amikor a tengerben fürdőzhet épp ezért aztán két ok miatt is ajánljuk, hogy utazz velünk Porec-be! Ha nem jártál még ezen a partszakaszon, akkor épp ideje, hogy megismerd és még több tengerparti élményt szerezz magadnak, ezen a helyen nem csak csobbanhatsz, hanem akár kulturális sétát is tehetsz. Ha jártál már Porec tengerpartján és visszahúz a szíved, akkor engedj a csábításnak vagy csábíts el ide még pár barátot is! Bővebb infokért kattints a " RÉSZLETEK gombra, ahol képet és még több infot is találsz csobbanós programunkról!

UTAZÁS IDŐPONTJA: 2020.07.10-12.

INDULÁS

2020.07.10 - péntek éjszaka
22:45 – gyülekező Népliget, M3 népligeti metrómegálló, Planetárium elől
23:00 – indulás Népliget

várható érkezés Porec tengerpartjához a reggeli órákban.

AZ UTAZÁS RÉSZLETEI

A reggeli érkezést követően szabad program keretén belül lehet felkutatni a várost, elfoglalni a strandot, a tengerpartot és élvezni a napsütést és Porec szépségeit.


A VÁROST FELFEDEZNI SZÁNDÉKOZÓKNAK a teljesség igénye nélkül

ÓVÁROS
A városka egy a tengerbe belógó szigetnyúlványra, azaz félszigetre épült. A város azonban nem ragadt meg a félszigeten, a szárazföld felé minden lehetséges égtáj felé terjeszkedett, ennek köszönhetően Porec ma nem csak a félszigetet, hanem a félsziget körüli szárazföldi részt is magáénak mondhatja. Ez a terjeszkedés hosszú- hosszú évszázadok eredménye. A városmag máig megőrizte az ősi római városszerkezetet. Szabályos szerkezetének köszönhetően nehéz benne eltévedni. Legismertebb utcája, amit ma főutcaként is említhetünk a városon keresztülvezető fő útvonal volt, ez a DECUMANUS utca a római mérnökök munkáját őrzi épp úgy mint a CARDO elnevezésű utca, ami viszont keresztutcaként funkcionált. A Marafor téren anno 2 templom állt, amelyet Neptunnak és Marsnak szenteltek, utóbbi maradványai a parkban találhatók.

EUFRÁZIUS BAZILIKA és épületegyüttes ( bazilika, átrium, keresztelőkápolna, harangtorony, lapidárium stb )
Porec egyik legnépszerűbb látványossága, népszerűségét pedig minden bizonnyal annak is köszönheti, hogy 1997-től az épületegyüttest az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. Nem véletlen, hogy ezt a címet elnyerte, mert a mozaik berakások mellett csodálatos bizánci festményekkel is díszített. épület ma már a világörökség része.A bazilika keresztény gyülekező helyszín volt. Nevét Euphrasius püspökről kapta, aki a korabeli bazilikát bizonci stílusban építette át. Akkor épült meg az áttrium és az emlékkápolna. A város vértanú szentjének Szent Mauro püspöknek az ereklyéit itt helezték el, ma egy kőbe vésett felirat emlékezik meg erről. Az építészetet kedvelők körében a bazilika nagy művészeti értékek képvisel, ám laikus szemmel is csodálatot vív ki magának. A mennyezetre tekintve igazán megkapó és aprólékos mozaik díszítés látható, a szenteket között megtaláljuk Euphrasius püspököt is, aki onnan ismerhető meg, hogy kezében a templom kicsinyített mását tartja. A belső tér kiemelkedő látványossága még az 1277 körül Ottó püspök idejében készült a mozaikkal gazdagon díszített baldachin Szent Mauro és Eleuterius, valamint Szent Demeter, Julianus, Ekolitus és Projektus ábrázolásával.

PÜSPÖKI PALOTA
Az épületegyüttes részeként a bazilika áttriumától északra található a Püspöki palota, a kora keresztény építészet egyik remeke. Itt található a Lapidárium, ami időszakosan látogatható is.

HARANGTORONY
A bazilika épületegyüttesének látványossága a harangtorony, nem fáradtság nélküli a toronyba való feljutás, ám megéri a fáradtságot annak, aki Porec óvárosi részét ebből a magasságból is megnézi, mert igazán gyönyörű.


ROMANESZK HÁZ
Az óvárosban található egy jellegzetes épület, ez pedig a Romaneszk ház, ami kanonok házként működött. A kétszintes épület második szintje ma kiállítóteremként működik és különlegessége, hogy több mint 8 évszázada ápolgatja az itt élő lakosság, hiszen az épületet 1251-ben építették és még a mai napig is áll és látogatható állapotban van.

KÖRTORONY és az ÖTSZÖGLETŰ BÁSTYA
ha esetleg további szép látképet nyújtó helyre vágyunk, akkor a Körtoronyhoz és az ÖTSZÖGLETŰ BÁSTYA érdemes még ellátogatni. Korábban védelmi funkciót töltött be a körtorony, az ötszögletű bástya is, ma a tetején lévő teraszon kellemes kis kiülős hely működik, ahonnan érdemes pár kósza pillantást vetni Porec városára és elcsettinteni pár fotót is!

POREC SZABADTÉRI FESZTIVÁL
idén 4. alkalommal rendezik meg a város szabadtéri fesztiválját. Egyelőre a pontos program még nem érhető el, amint vannak róla bővebb információink, fogjuk őket jelezni és feltölteni az oldalra. Ami szinte biztosan lesz, az 3D-s mozi, gyerekeknek szórakoztató programok és nem maradhatnak el a gasztronómiai ízek kóstolója sem!

STRANDOLÓKNAK

Porec strandjai az óvárostól északra és délre, a partvonal mentén hosszan elhúzódnak, vagyis a nagyjából 10 kilométernyi tengerparti szakaszon végig találhatók strandok és mivel a part végig is sétálható így mindegyik hosszabb - rövidebb sétával meg is közelíthető. A Materadától egészen a Zelena Lagúnáig – kisvasút jár. Az Óváros környékén 2 strand található, a Donji Spadici és a Borik.

Donji Spadici
Ez az északi városi strand. Porec óvárosa mintegy 2 kilométer innen. Akár gyalogosan, biciklivel vagy a helyi kisvasúttal is be lehet menni innen az óvárosba. Nemrég lett teljesen felújítva a strand.

Borik
Porec strandjai közül ez az egyik legjobban felszerelt strand, köszönhetően annak, hogy a partszakasz mögött több hotel húzódik meg. Helyileg Porec északi peremén járunk már. A Borik szintén Kék Zászlós és nagyon jól felszerelt: játszótér, sportcentrum, tusolók, úszómester, bárok illetve bérelhető napágy, napernyő. Innen már csak egy pár perces séta az óváros. A strandról nagyon szép a kilátás például a bazilika melletti harangtoronyra és magára a városra is.

Szent Miklós szigetre is át lehet menni strandolni, ami leginkább azért kivételes, mert Porecre nagyon szép a kilátás. Az óváros sétányáról, kis hajótaxival lehet ide eljutni. A helyi strand egy parkosított területen, hatalmas fenyő és fekete tölgyfák árnyékában húzódik meg. A part itt is apró kavicsos.

Városi strand
Az óvárostól délre, a kikötőn túl található. Porec strandjai közül, ez a leghosszabb, majd másfél kilométer hosszan fut a part mentén. A part mögött egy park található, ahol a magas fenyőfák árnyéka alá be tudunk húzódni a nagy forróságban.A strandon több kijelölt fürdőző hely van. Van olyan öböl, ahol mozgáskorlátozottak is be tudnak menni a tengerbe. A Városi volt az első poreci Kék Zászlós strand. Úszómester, elkerített fürdőzónák, tusoló, éttermek és számos sportolási lehetőség jellemzi a partszakaszt.

Plava Laguna
A Plava Laguna, magyarul Kék lagúna, tulajdonképpen egy városrészt jelent. Ez Porectől 3 kilométerre délre van. A Plava Laguna egy 2 kilométer hosszú jól kiépített tengerparti sétány, mely mögött szállodák sorakoznak, mint a Valamar Rubin, illetve Diamant szállodák. A strand is ilyen színvonalúak: bérelhető napágyak, -ernyők, koktélbárok, homokkal feltöltött partszakaszok, úszómester, étterem, tusoló. Aki búvárkodni szeretne, azoknak Blue Lagoon Diving centert ajánljuk.

Zelena Laguna
A Plava Laguna folytatása a Zelena Laguna, magyarul Zöld Lagúna. Ahogy megszokhattuk, a Zelena Lagunánál ugyanúgy továbbfolytatódik a szállodarész. Itt is egymást érik a 3 és 4 csillagos szállodák, mint a Plavi, Delfin, Parentium, vagy az Istra. Csodálatos, érintetlen környezet, -öblök, éttermek, bárok, sport center, diszkó.GASZTRONÓMIA SZERELMESEINEK

A tenger partján mi más lenne az egyik fő szempont, hogy együnk és igyunk valami jót! Az óváros részén lépten-nyomon találhatunk olyan kellemes helyet, ahol indulás előtt elfogyaszthatjuk ebédünket, vagy az óvárosi sétát lezárva a strandolás előtt ehetünk egy finom ebédet! S hogy mit érdemes itt enni? A tengeri herkentyűket imádóknak természetesen egy haltál tökéletes választás lehet! Itteni specialitás még a szarvasgomba így az ezzel fűszerezett ételek közül és érdemes választani, mellé pedig ha épp vacsorára csábulunk egy egy helyi étterembe a helyi borokból mindenképpen fogyasszunk!


A nap végén a reggeli leszállási helyen tartjuk a felszállást is, előzetes tervek szerint 9 óra körül és indulunk vissza Budapestre. Az út folyamán időszakos pihenőket tartva a reggeli órákban várható az érkezés Budapestre.


HASZNOS INFORMÁCIÓK
A kiránduláshoz hozz magaddal kényelmes és szellős cipőt, az utazáshoz pedig takarót, pulóvert és párnát vagy nyakpárnát, amivel kényelmesebbé teheted magad számára az utazást. A strandoláshoz mindenképpen javasoljuk szandál viselését, mivel a part és a tengerfenék köves, így elkerülhetők a sérülések, biztonságosabban lehet közlekedni a vízben és akinek érzékeny a talpa, annak kellemesebbé is válik így a tengervízben lenni.

ÚTIOKMÁNYOK
Az utazáshoz érvényes útlevélre, vagy kártya formájú személyi igazolványra van szükség.

RÉSZVÉTELI DÍJ
A részvételi díj NEM nem tartalmazza: az egyénileg felkeresett múzeumok belépőit, a fizetős strandon a belépést Ezek egyénileg a helyszínen fizetendők. Nem tartalmazza a BBP – biztosítást, mely online foglalható vagy emailben is igényelhető.


Ellátás: önellátó
Utazás: létszámnak megfelelő autóbusszal

FELNŐTT: 15.900 Ft / fő
GYERMEK: 14.490 Ft / fő

BIZTOSÍTÁS
Az utazásra biztosítás köthető. Az általunk javasolt EUB-s utasbiztosítás ajánlata weboldalunkon elérhető, ám emailben is szívesen küldünk tájékoztatást. Weboldalunkon az UTASBIZTOSÍTÁSOK termékek között található meg a POREC CSOBBANÁS-ra szóló utasbiztosítási csomagajánlatainkat.

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK ÖSSZEFOGLALVA
Indulás és érkezési információk a leírás végén a PARAMÉTERER fülre kattintva

KÉRDÉSED van az utazással kapcsolatban? Kattints a KÉRDEZZEN A TERMÉKRŐL fülre és küld el nekünk kérdésedet., amelyre igyekszünk mielőbb válaszolni.

FOGLALÁS :
Foglalási szándékod
- várjuk emailben a gabriella.h@utazzbusszal.hu címre a résztvevők létszámának megjelölésével
- vagy weboldalunkon is be tudod foglalni az utazást a KOSÁR gombra kattintva

A foglalás és az utazás részleteiről érdeklődni lehet telefonon a + 36 30 919 5881 telefonszámon is munkaidőben, ha épp nem tudunk válaszolni, akkor mindenkit visszahívunk pár órán belül.

Az utazással kapcsolatban igyekeztünk minden fontosabb kérdésre kitérni, ha mégis lenne olyan információ vagy kérdés, ami kimaradt, ám számodra fontos vagy épp nem egyértelmű, akkor kérjük, azt jelezd emailen vagy telefonon is akár, és akkor ezekről részletes információt küldünk egyénileg.

„Utazz velünk busszal„ gyűjtsünk együtt élményeket! "

Paraméterek

INDULÁS / PROGRAM KEZDETE2020.07.10. - péntek 23:00 Planetárium - Népliget
ÉRKEZÉS / PROGRAM VÉGE2020.07.12 - vasárnap kora reggeli órák
UTAZÁS / SÉTA IDŐTARTAMA1 napos csobbanás + buszos utazás
CSATLAKOZÁSI PONTOKM7-es autópálya vonalán előre egyeztetett helyen
ELLÁTÁSönellátás
RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZAbuszos utazás költségét
RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZAa fizetős strand használatát, múzeumi belépőt/belépőket
UTASBIZTOSÍTÁSKAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK vagy UTASBIZTOSÍTÁSOK között található
ÚTIOKMÁNYOKérvényes személyi igazolvány és/vagy érvényes útlevél

Kapcsolódó termékek

BIBIONE csobbanás JÚLIUS - csobbanás az olasz tengerparton
2 élménypont
csobbanás
olasz tengerpart
mini nyaralás
családi program

IDŐPONT: 2020.07.03-05. >>> Előtted a végtelen tenger, a hűsítő habok, a lábad elveszik a nyári meleg homokban és mindezt csak fokozza az olaszok fenemód irigylésre méltó vidám, életimádó hangulata! Ha nincs lehetőséged elmenni hosszabb időre nyaralni és kikapcsolódni a nyári melegben, akkor alig 6 órás utazással máris az olasz tengerpart homokját taposhatod ha velünk tartasz CSOBBANÁS programunkra. Kikapcsolja a családot, tökéletes lehetőség együtt lenni barátokkal a beachen és ha van kedved, akkor egy különlegesen szép várost is megismerhetsz! Bővebb infokért kattints a " RÉSZLETEK gombra, ahol még több képet és még több infot is találsz!

CSOBBANÁS POREC 08.21-23. fürdőzés és kultúra a horvát tenger partján
300 élménypont
csobbanás
horvát tengerpart
mini nyaralás
családi program

IDŐPONT: 2020.08.21-23. >>> Aki szereti a tengert, annak minden tengerpart gyönyörű, minden perc öröm, amikor a tengerben fürdőzhet épp ezért aztán két ok miatt is ajánljuk, hogy utazz velünk Porec-be! Ha nem jártál még ezen a partszakaszon, akkor épp ideje, hogy megismerd és még több tengerparti élményt szerezz magadnak, ezen a helyen nem csak csobbanhatsz, hanem akár kulturális sétát is tehetsz. Ha jártál már Porec tengerpartján és visszahúz a szíved, akkor engedj a csábításnak vagy csábíts el ide még pár barátot is! Bővebb infokért kattints a " RÉSZLETEK gombra, ahol képet és még több infot is találsz csobbanós programunkról!

Vélemények

A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!

Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!

Kérdezzen a termékről!

Melyik érzékszervvel hallunk: szem vagy fül?

Kapcsolat

  • 2092 Budakeszi Fő utca 12
  • +36306189924
  • foglalas@utazzbusszal.hu

Hírlevél

Viltor - webáruház bérlés és készítés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.