+

Kedves Utasunk!

A jelenlegi koronavírus helyzet illetve az érvényben lévő rendeletek ismeretében kirándulásainkat felfüggesztettük. Márciusi és április programjaink mindegyikét átütemeztük. Májusi és az azt követő programokról érdeklődj emailben: foglalas@utazzbusszal.hu email címen. Igyekszünk mielőbb válaszolni minden megkeresésre.

Addig is Mindenki vigyázzon, amennyire csak tud magára és környezetére és reméljük, hamar túljutunk együtt a jelenlegi nehézségeken és a korlátozások megszüntetése után újra mosolyogva indulhatunk élményszerző kirándulásokra, együtt.

Üdv. Gabriella és a BusTours Utazási Iroda csapata

Mit keressek?
Hol keressek?
Paraméterek
Ár szűkítés

RHODODENDRON VIRÁGZÁS a JELI ARBORÉTUMBAN -2020.05.03.

RHODODENDRON VIRÁGZÁS a JELI ARBORÉTUMBAN -2020.05.03.
  • RHODODENDRON VIRÁGZÁS a JELI ARBORÉTUMBAN -2020.05.03.
  • RHODODENDRON VIRÁGZÁS a JELI ARBORÉTUMBAN -2020.05.03.
  • RHODODENDRON VIRÁGZÁS a JELI ARBORÉTUMBAN -2020.05.03.
  • RHODODENDRON VIRÁGZÁS a JELI ARBORÉTUMBAN -2020.05.03.
  • RHODODENDRON VIRÁGZÁS a JELI ARBORÉTUMBAN -2020.05.03.
  • GYERMEK RÉSZVÉTELI DÍJ6 990 Ft
  • FELNŐTT RÉSZVÉTELI DÍJ8 990 Ft
Kosárba

Termék videó

Termékleírás

2020. május 2-án szombaton - 1 napos kirándulásra indulunk az ország nyugati részére, egészen pontosan a Jeli Arborétumba, ahol ebben az időszakban virágzik a rhododendron. Az Arborétum alig 1 éve nyitotta meg lombkorona sétányát is, ami egy újabb izgalmas módja a természet felfedezésének. Az Arborétum után látogatást teszünk Keszthelyen a Festetics kastélyba, annak csodálatos parkjában és a pálmaházban is.

UTAZÁS IDŐPONTJA: 2020. május 2. - szombat

Budapestről indulva Székesfehérvárt érintve a délelőtti órákban érkezünk meg a Jeli Arborétumhoz.

Az Arborétum az első tavaszi napsugarakkal újra életre kel és a természet egy igazán csodás, színes arcát mutatja meg nekünk. Ebben az időszakban a virágzó rhododendron vonza ide a látogatókat. Az arborétumot 3 különféle útvonalon lehet akár szabadon is bejárni, a felfedezést térképek és az erdei ösvényekre kihelyezett jelző táblák is segítik. Értik a módját a helyi szervezők, mert a varázskertnek nevezett Arborétumban tett sétákat is ennek megfelelően varázslatosan nevezték el, így kapták a NYUGALOM ÖSVÉNYE, a CSALÁDI CSODATÚRA és a KÓBORLÁS KALANDKEDVELŐKNEK elnevezést.

A MÁJUS 1-i PROGRAMON a RÉSZVÉTELI DÍJ

A részvételi díj a buszos utazás költségét tartalmazza.
A buszon regisztrációs díj és helyfoglalási díj nincs.
Utazás a létszámnak megfelelő autóbusszal.

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- az egyénileg igénybevette fakultatív programok belépőit ( Arborétum vagy Festetics Kastély, amely a helyszínen fizetendő
- a napközbeni étkezést


FELNŐTT: 7.990 Ft / fő - felnőtt
GYERMEK: ( 12 éves kor alatt ) 6.990 Ft / fő
CSALÁDOKNAK: egyéni ajánlat szerint
Amennyiben egyéni ajánlatot kérsz, az jelezd nekünk a foglalas@utazzbusszal.hu email címen. Köszönjük!

ELŐFOGLALÁSI AKCÓNK 2020. március 15-ig leadott és pénzügyleg rendezett foglalásokra érvényes, amely időszakban az árak az alábbiak szerint alakulnak:
FELNŐTT : 6.990 Ft / fő
GYERMEK: 5.000 Ft / fő

JELI ARBORÉTUM belépői:

JEGYÁR:
1500 Ft / fő - felnőtt és 1300 Ft / fő gyerek
A belépőjegy a túravezetést nem, a lombkorona sétány hasznátát viszont tartalmazza. A belépőjegyek árát a buszon szedjük össze.

A FESTETICS KASTÉLY fakultatív programjainak árait a leírás végén találod.


És akkor jöjjön pár hasznos és érdekes információ kiegészítésként az ARBORÉTUM-ról.


Az Arborétumban többféle, bárki által könnyen bejárható útvonalat kínál.

NYUGALOM ÖSVÉNYE
kb.: 1 km-es túra, kényelmes sétát kedvelőknek ajánljuk.

CSALÁDI CSODATÚRA
Kb .: 2 km-es a túra, akár kisebb gyerekekkel is kényelmesen bejárható, az útvonal érint egy játszóteret is, sőt itt a szabadban el lehet fogyasztani tízórainkat is.

KALANDKEDVELŐ KÓBORLÁS útvonal
kb 4 km hosszúságú és kifejezetten a kalandok kedvelőinek ajánljuk. A túraútvonalon egzotikus tájak világát, bambuszokat, külhoni növényeket, igazi messze földi különlegességeket ismerhetünk meg.

A Jeli arborétumban van lehetőség vezetett barangolásra is. A Felső Parkba tett séta hossza kb. 1,5 óra, a Hét Forrás felé vezetett túra hossza pedig 2,5 óra


A Jeli Arborétumot elhagyva a Balaton dél-keleti csücske, azaz Keszthely felé vesszük az irányt. A csodálatos napsütésben, gyönyörű kastélypark és egy még szebb kastély, a Festetics kastélyba látogatunk el. A Kastély több programot is kínál nekünk, abszolút teljesen mértékben kiszolgálva az érdeklődők kíváncsiságát.TÚRAVEZETÉS vár minket a megérkezést követően szinte azonnal, ami kb. 1,5 - 2 órás. Különleges és kevesek által fellelhető zegzugait ismerhetjük meg az Arborétumnak egy kedves helyi kísérő személyében, aki úgy ismeri az Arborétumot, mint a tenyerét, vagy még akár jobban is! A programot túravezetéssel együtt is lehet foglalni. Előfoglalási akciónk keretében a túravezetést AJÁNDÉKBA adjuk!FAKULTATÍV PROGRAMOK KESZTHELYEN a KASTÉLYBAN

A Festetics-kastély parkja természetvédelmi terület. A kastélyparkban található a pálmaház és a hintókiállításnak helyet adó korábbi kocsiház, a park hátsó kijáratával szemben pedig a vadászati kiállítást és a történelmi modellvasút kiállítást befogadó új épület. A kastély közelében, a Kastély utcában áll az Amazon Ház Látogatóközpont.


ÉLET A KASTÉLY FALAI KÖZÖTT
avagy a Főúri életforma és a Helikon könyvtár
A 18 termet magába foglaló enteriőr-kiállítás eredeti vagy korhűen rekonstruált belső terei a 18–19. századi főúri életformát mutatják be. A kastély legnagyobb értéke Magyarország egyetlen épen maradt főúri magánkönyvtára, ami nem csak a turisták számára látványosság, hanem a helyi vagy ide érkező kutató kedvűeknek is, ugyanis a könyvtár nyitott az olvasni szándékozók előtt is.

JEGYÁR: 2500 Ft / fő felnőtt - 1250 Ft / gyerek ( 6 éves korig )
kombinált jeggyel a Hintókiállítással együtt látogatható

PÁLMAHÁZ ÉS MADÁRPARK
A 2012-ben megnyílt pálmaház egzotikus növényeivel a királyi és főúri életmód részét képező orangerie-k és trópusi növényházak hagyományát idézi a Tahititől Floridáig összegyűjtött legszebb fajták bemutatásával. A trópusi hibiszkuszanyag 400 hibridről 500 hibridből áll, szintén az elsők közt van Európában, csupán néhány elzárt, közönség előtt nem látogatható magángyűjtemény előzi meg. A kastély Madárparkja 2016-ban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, ahol jelenleg közel 40 faj vízimadár él, ezen kívül pávák és fácánok is színesítik a madárállományt. Találkozni lehet a világ különböző tájain honos madarakkal, többek között Ausztráliából, Dél-Amerikából, Kínából származó egyedekkel. A világ legkisebb vízimadara, a Hottentotta réce is a park lakója. A látogatóknak különleges élményt nyújt a Madárpark, hiszen testközelből szemlélhetik meg a madarak életét és lehetőség van arra is, hogy kézből etessék őket.

JEGYÁR: 1000 Ft / fő - felnőtt - 500 Ft / fő - gyerek


VADÁSZATI KIÁLLÍTÁS
A vadászati kiállítás öt földrészen elejtett, több mint 200 vadfaj trófeáinak ad helyet. Az állatok többségével „természetes élőhelyükön” sétálva ismerkedhetnek a látogatók. A vadászati múzeum egyik alapítója, Hidvégi Béla igényes és elhivatott munkájának köszönhetően gyűjteménye Európában páratlan értéket képvisel. Öt kontinens vadászható nagyvadjai teljes életnagyságban, a természetes élőhely bemutatásával a kiállítás leglátogatottabb része.

JEGYÁR: 1200 Ft / fő - felnőtt - 600 Ft 6 fő - gyerek


AMAZON HÁZ
Az interaktív kiállításon a látogatók bepillantást nyerhetnek az elmúlt századok utazásainak történetébe, a kocsik, a hajók, az autók és a léghajók világába. Megismerhetik az utazások előkészületeit, azt, hogy mi került egy útiládába, például hogy nézett ki az 1930-as években készült hajszárító, milyen gyógyszereket vittek magukkal egy hosszú utazásra, és hogyan nézett ki egy korabeli szekér, amelyet mentésre használtak.

1200 Ft / fő felnőtt - 600 Ft / fő - gyerek


HINTÓKIÁLLÍTÁS
A hintókiállítás törzsanyaga a több mint 50 darab, a főúri életformához kapcsolódó 18–19. századi kocsi, hintó és lovas szán gyűjteménye. A kiállítás érdekessége, hogy több híres történelmi személy tulajdonából származó kocsival, hintóval is találkozhatunk, például Mária Valéria főhercegnő utazó kocsijával, Ferenc Ferdinánd park kocsijával, valamint Rudolf trónörökös homokfutójával. A kocsik és hintók mellett egyedülálló a lovas szánokból álló gyűjtemény, amely jelentős darabszámával és sokszínűségével átfogó képet ad a kor főúri életformájához kapcsolódó téli közlekedési szokásokról.
Külön teremben kerülnek bemutatásra a témához szorosan kapcsolódó, különböző korokból származó fogatos felszerelések, szerszámzatok, valamint a lovagláshoz kapcsolódó eszközök: nyergek, kantárak, lovaglópálcák.

JEGYÁR: kombinált jeggyel a Kastély látogatásával együtt váltható

A kastély 17 órakor zár, rövid szabadidőt tartunk a Balaton partján, majd elindulunk Budapest irányába az M7-es autópályán. Várhatóan a kora esti órákban érkezünk vissza Budapestre.
Leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyeken.


FOGLALÁS MENETE

1. FOGLALÁS gombra kattintva a foglalás véglegesítésével. A foglalásról minden esetben visszaigazolást küldünk, amely minden fontosabb információt tartalmaz. A foglalással kapcsolatban a megadott elérhetőségek valamelyikén felvesszük a kapcsolatot a megrendelővel rövid időn belül.

2. EMAIL-ben
Foglalási szándékát emailben is fogadjuk a foglalas@utazzbusszal.hu címen, megírva az utazás pontos nevét és a résztvevők létszámát

3. TELEFONON
Érdeklődni lehet telefonon a + 36 30 618 9924 telefonszámon (ha épp nem tudunk válaszolni, akkor mindenkit visszahívunk pár órán belül)


TOVÁBBI KÉRDÉSEK
Igyekeztünk minden fontos információt feltüntetni, ha mégis lenne olyan kérdés, amire nem kaptál választ, akkor a lap alján található KÉRDEZZEN A TERMÉKRŐL fül alatt írhatsz nekünk!

UTAZÁS EGYÉB RÉSZLETEI
A PARAMÉTEREK fül alatt feltüntettük a felszállási helyet, és a tervezett indulás idejét. A végleges utastájékoztatót a foglaláskor megadott email címre küldjük meg az utazást megelőző 1 héttel.

Bízunk benne, hogy hamarosan velünk utazol Te is! :-)

Ha esetleg nem találtad meg azt, amit kerestél, akkor írd meg nekünk mi az úticélod, amit kerestél volna, lehetséges, hogy még fel nem töltött útjaink között van és akkor elküldjük Neked a részleteket emailben!

Paraméterek

INDULÁS2020.05.02. szombat 6:30 NÉPLIGET - Planetárium
ÉRKEZÉS2019.05.02. - esti órákban
UTAZÁS IDŐTARTAMA1 nap
CSATLAKOZÁSI PONTOKBudapest vagy előre egyeztetett helyen M7-es vonalán
ELLÁTÁSönellátás
RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZAbuszos utazás költségét
RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZAfakultatív program belépőit a programleírás szerint
UTASBIZTOSÍTÁSbelföldi utazásra igényelhető emailben
ÚTIOKMÁNYOKérvényes személyi igazolvány

Vélemények

A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!

Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!

Kérdezzen a termékről!

Milyen színű az ég?

Kapcsolat

  • 2092 Budakeszi Fő utca 12
  • +36306189924
  • foglalas@utazzbusszal.hu

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.